August Rock 4 - A New Hope

Organisaatio totesi August Rock kolmosen jälkeen, että mikäli pidetään festivaali edelleen samojen suuntaviivojen mukaisena, on esiintyjämäärän maksimi löydetty. Tältä pohjalta alkoi viipymättä AR IV:n suunnittelu työnimellä August Rock IV - A New Hope. Tavoitteena oli edelleen saada lipputuloina nelinumeroinen summa euroja TAYS lastenpsykiatrian poliklinikalle.

Kuuman kesän kääntyessä loppupuolelle oli jälleen saatu värvättyä riittäväksi katsottu määrä henkilökuntaa, bändejä oli katsastettu epälukuinen määrä vanhalla hyväksi katsotulla periaatteella ja suuret kuviot oli saatu kohdalleen. Jälleen oli tullut aika siirtyä varsinaiseen konkreettiseen toteutukseen. Loistavien tukijoukkojemme avustuksella oli markkinointia saatu toteutettua kohtuullisesti sillä normaalilla nollabudjetilla, oli mainoksia, lehtijuttuja ynnä muuta. Bändirintamalla oli luvassa uusi nouseva bändi, bluesia ja Southern rokkia sekä yksi yllätysveto, joka laskeutui line-uppiin kunis salama kirkkaalta taivaalta asettaen organisaation ns. tilanteeseen. No, siitä viis, täytyi vaan katsoa kuinka homma rullaisi. Rakennus-ja piuhanvetoryhmät siirtyivät alueelle ja jälleen kaikki oli valmista vastaanottamaan pikkufestarille saapuvia valtaisia vierasjoukkoja. Normaalin äärettömän kuumeisen puuhastelun siivittämänä saatiin homma jotensakin kuosiin ennen sovittua alkuhetkeä, osa sound checkeistä viivästyi, osa bändeistä oli hukan teillä ja sitä tavallista Spinal Tap -hengessä tapahtuvaa rock-n-rollingia...

Elokuisen iltapäivän raahustaessa kohti helteistä iltaa 02.08. kajahtivat alkusävelet KVPK:n talon tutussa salissa Aslak and the Eskimos -yhtyeen aloittaessa ensimmäisen settinsä. Yleisö sai kuulla "snadeja stooreja Stadista" vähän unplugged-hengessä. Ohjelma jatkui kun lauteille hyökkäsi Deep Glance, Suomen edustaja Etelä-Korean nuorisotapahtumassa. Monilukuinen nuorempien soittajatyttöjen ja -poikien Deep Glance esitti maistiaisia E-Korean settilistasta ja hyvältähän tuo näytti ja kuulosti.

Seuraavaksi noustiin Midnight Expressin kyytiin ja edellistä bändiä hieman vanhemman kaliiperin rokkimiehet vakuuttivat etelän rokilla ja bluesilla. Aslakille lupailtu toinen lyhyt setti oli vuorossa, jonka jälkeen seurasi ei-niin-toivottu järjestely- ja odottelutauko. Pienen hämmästelyn ja kummastelun jälkeen homma loksahti taas raiteilleen ja Hämeenlinnasta tullut kokenut tribuuttibändi Goodmans sai vedettyä settinsä läpi. Yhtyeen nimestäkin selvinnee ohjelmisto, todella loistavia versioita Antti Hammarbergin kappaleistahan sieltä saapui ammattimiesten tulkitsemina. Yleisö alkoi olla jo kohtuullisen lämmennyttä ja lisää herkkuja seurasi: Porvoon lahja suomen southern rock osastolle, loistava Shotgun Wedding heitti todella mainion ja pitkähkön setin. Pienoinen aikarajan ylitys selittynee sillä valitettavalla tosiasialla, että tämä oli yhtyeen jäähyväiskeikka. Valitettavaa, mutta kyllä nuo pojaat sekä tytöt tulevat varmasti muissa bändeissä jatkamaan.

Hyvin lämmitetty yleisö olikin vastaanottavaisella tuulella kun vuoroon tuli ensimmäinen Lehmo.Bändeistä, vakaa vanha Passion, valitettavasti ilman kosketinsoittajaa. Tätä puutetta ekstrakitaristi Vesa pyrki hyvällä menestyksellä paikkaamaan. Lavalla oli riittävän lämmintä ja soitto soljui pimenevään iltaan kun Passion siirsi soittovuoron Endymionille. Enkkarit vetivät jälleen komeasti, eivätkä edes vanhempien herrojen pienet hämäysyritykset saaneet poikien systeemejä sekaisin. Loistavan illan jo mentyä hyvän matkaa yön puolella epäkiitollisella lopettajan paikalla ollut vanha tuttu Parasite City lopetteli erittäin onnistuneen August Rock nelosen huippuenergisellä setillä hien virratessa sekä lavalla että katsomon puolella. Sebastian kiipeili pitkin VPK:n seiniä ja pojat junttasivat kovaa rokkia niin että ... sukka pois!!

Happeninki jatkui kamojen purkutyön ja debriefingin osalta siihen asti että aurinkokin alkoi jo kurkistella itäisessä taivaanrannassa ennen kuin koko August Rock nelonen alkoi vääjäämättömästi siirtyillä historian lehdille.

Loppuviimeksi neljäs August Rock oli taloudellisesti tähän astisista paras, jo kauan tavoitteena ollut nelinumeroinen loppusumma euroja saavutettiin eli lippukassassa oli illan jälkeen 1153,50 euroa johon lisättiin paitakassasta 6,50 eli luovutettavaa summaa saatiin tasattua 1160 euroon. Jälleen tuli Lastenpsykiatrian poliklinikalle kiva joululahjaraha... Seuraavan kerran päästäänkin sitten uusiin tiloihin luovuttelemaan, TAYS Lastenpsykiatrian poliklinikka muuttaa varsinaisen TAYS:n yhteyteen.

Tähän mennessä August Rock on tuonut yhteensä 3476 euroa mainitulle taholle, ja tie kutsuu edelleen kulkemaan - August Rock viitonen on kohta käsillämme (emmekä tiedä mitään yhtään). Tämän kaiken saavuttaminen on vaatinut lukuisten bändien soittajilta sekä useilta vapaaehtoistyöntekijöiltä aika rutosti hommia josta kaikille kiitos. Viitosrokin suunnittelu on jo kohtuullisen kovassa vauhdissa, tavoitteeksi voitaisiin nyt asettaa edelleen nelinumeroinen lippukassasumma ja optimistiseksi tavoitteeksi saada lahjoitettu kokonaissumma 5000 euroon. Tämä vaatisi vähintään 218 maksanutta katsastajaa AR viitoseen - saa nähdä kuinka äijäin käy...